SAMSUNG SCX 4300 RESET

Samsung SCX 4300 yazıcıları toner doluma uygun hale getirebilmek için yapılması gereken işlemler ve gerekli yazılımlar.Resetleme işlemine başlamadan önce lütfen uyarılar kısmını dikkatle okuyunuz.Sunulan program Version 1.21 (v1.21) firmware yüklü olan Samsung SCX 4300 yazılımlarda ciddi sorunlara sebep olabilir bu nedenle işlemleri uygulamadan önce yazıcınız da ki mevcut firmware versiyonunu öğreniniz.


Uyarılar

  • Toner chipini çıkarın ya da chipin üzerine elektrik bantıyla kapatınız.
  • Yazıcınız bilgisayarınıza tanıtılmış ve varsayılan yazıcı olarak atanmış olmalı,
  • Yazıcıyı bilgisayara usb ile bağlayın ve yazıcıyı çalışır duruma getirin.
  • İndirmiş oldugunuz Rar dosyası içerisindeki tüm dosyaları Bilgisayarım / Yerel Disk C / Program Files / Samsung / Samsung SCX4300 Series /İnstall klasörü içerisine kopyalayın ve bu klasörü açık bırakın.
Samsung SCX 4300 Resetleme İşlemi Adımları

  1. Yazıcı paneli üzerinde bulunan tuşlara aşağıdaki sıralamayla hızlı bir şekilde basın ;
  2. MENU - COPIES - SOL OK - SAĞ OK - MENU - SAĞ OK
  3. Yazıcı ekranına "Ready" ve "TECH" kısmı gelicektir.
  4. MENU tuşuna basın ve "TECH MODE" ve "DATA SETUP" kısmını görün.
  5. OK - SAĞ OK - SAĞ OK tuşlarına sırasıyla basarak ekrana "DATA SETUP" ve "FLASH UPGRADE" yazılarının gelmesini sağlayınız.
  6. OK tuşuna basın, böylece ekrana "FLASH UPGRADE" ve "LOCAL" gelir, OK tuşuna bir daha basın ve hemen aşağıdaki işlemi yapınız.
  7. Bilgisiyarınız da indirmiş olduğunuz dosyaları kopyaladığımız ve açık bıraktığımız klasör içerisinde "SCX4300_V1.13_Fact_romdl.hd" dosyasını fareniz ile tutup TonerKartusDolumuBlogSpotCom programı üzerine bırakınız, bilgisayar ekranında bir dos penceresi açılır ve hemen kaybolur.
  8. Yazıcı ekranında ise "DATA RECEVING" ve "FLASH IS ERAISING" ve "FLASH PROGRAMING" ardından ise son olarak "DOWNLOAD OK" yazar ve yazıcı ısınarak hazır konumuna geçer fakat yazıcıda "TONER YOK" ve "IŞIK KIRMIZI" yanar.
  9. Şimdi yazıcıdaki tuşlara aşağıdaki sırayla basın
  10. MENU - COPIES - SOL OK - SAĞ OK -MENU - SAĞ OK tuşlarına basın böylece ekrana "READY" ve "TECH" sekmeleri gelicek, ardından MENU ye tekrar basın "DATA SETUP" yazısını görünce "OK" tuşuna basın ve ardından "SAĞ OK" a basarak "CLEAR CNT" yazısını görün, bu kısımda "OK" tuşuna bastığımız da "CLEAR ALL CNT" yazısı belirir ve "OK" tuşuna basarak "CLEAR COUNT CLEIRING" yazısını gördüğümüzde işlemisin bitmesini beklemeliyiz, işlemin bitmesinin ardından "BACK" tuşuna basarak yazıcımızın hazır konumuna geçmesini sağlayalım.
  11. Son adımda yazıcımızı güç tuşundan kapatıyoruz ve tekrar açtığımız artık hazır duruma geçen makinemizin toner yok hatası vermediğini ve yeşil ışık gösterdiğini görüyoruz.
  12. Eğer sonraki zamanlarda yazıcınız yine toner bitmiş, toner yok hataları verirse aynı işlemleri tekrarlayabiliriz.

Yorumlar