Yazıcılarda Anakart Modifikasyonu

Üretici firmaların toner dolumlarını engellemek için aldığı tedbirlerden biri de yazıcıların orijinal toneri tanıyabilme yetenekleridir.

Yazıcılar orijinal tonerleri genel de toner üzerinde bulunan bir chip vasıtasıyla tanırlar.Farklı marka ve modellere göre değişen bu algılama hem toner üzerinde bir chip bulundurulması hem de yazıcı anakartı üzerinden olabilmektedir.

Toner üzerinde bulunan chip'ler resetlenerek ya da yeni bir muadil chiple değiştirilerek dolum yapılmış tonerin, yazıcı tarafından orijinal toner gibi algılanması sağlanmaktadır.

Bazı marka ve modellerde ise toner chipi bulunmamaktadır.Yazıcı anakartı üzerinden dolum gören bir tonerle alınabilecek azami çıktı sayısı belirlenmiştir.Bunu mobil telefonlarda kullanılan kontörlü kartlara benzetebilirsiniz.Örneğin Samsung ML 1640 yazıcılarda bu sayı ortalama 2100(kontör) sayfadır.Yazıcı anakartına müdahale edilmemesi halinde, yazıcınızdan 2100 sayfa çıktı alana kadar tonerinizi doldurup kullanabilirsiniz.Sonrasında ise yeni bir orijinal toner alabilir ya da yazıcı anakartınıza elektronik modofikasyon uygulatarak sınırsız çıktıyı sadece tonerinizi doldurmaya devam ederek alabilirsiniz.

Ülkemizde en sorunsuz ve kolay yazıcı anakart modifikasyonu uygulanan modeller siyah yazıcılar için samsung ml 1640, renkli yazıcılar için de samsung clp 315'tir.

Yorumlar