Yazıcı Rehberi - Siyah Tonerli mi ? Renkli Tonerli mi ?

Bir yazıcı almak istediğinizde karşınıza yüzlerce hatta binlerce seçenek çıkar.Hemen hemen hepsinin benzer özellikleri ve işlevleri vardır.Ancak en önemli ayrım noktası siyah tonerli bir yazıcı mı yoksa renkli tonerli bir yazıcıya mı ihtiyacınız olduğudur.
Tek renk (siyah toner) yazıcılar yalnıca metin belgelerini yazdırma ihtiyacı olanlar için uygundur.Grafik ve fotoğraf baskısında kaliteleri hiç tatmin edici olmayacağı için bu amaçla kullanılmaz.Renkli yazıcılar ise yalnızca metin belgeleri bastırmak, standart baskı ihtiyaçları içinse gereksizdir.
Eğer önceden hazırlanmış olan faturalarınıza baskı yapmak amacıyla bir yazıcı ihtiyacınız varsa siyah tonerli bir laserjet yazıcı size daha az maliyet çıkarıcaktır.
Renkli yazıcılar ise daha karmaşık yazdırma işlemleri için tasarlandığından örneğin fotoğraf ve grafik baskıları için tercih edilebilir.
Fakat hangi yazıcıyı kullanırsanız kullanın siyah ya da renkli tonerleriniz bittiğinde orijinal bir tonerin ne kadar pahalı olduğunu ve baskı maliyetinizi ne kadar yükselttiğini göreceksiniz.Set halinde alacağınız tonerler yazıcınızı satın aldığınız fiyata hemen hemen denk gelecektir.Bu nedenle biten boş tonerlerinizi dolum yaptırmak daha akıllıca ve karlı olacaktır.Tabi bu işi emanet ettiğiniz eller bu noktada önemlidir, çünkü kalitesiz ve amatör bir dolum tonerlerinizin ömrünü kısaltır.
Bu nedenle toner dolumlarınız için toner dolumu sektörünün köklü ve tecrübeli işletmelerini araştırmanızı tavsiye ederiz.Ucuz toner dolumu, ucuz toner tozu kullanılmasıyla ve üstün körü bir iş yapma ile paraleldir.Toner Dolumlarınızda kullanılan toner tozunun kalitesini mutlaka test ediniz,orijinal tonerden alınan çıktılar ile mukayese ediniz.

Yorumlar